Nieuw dak

De binnenkant van het huisje is nagenoeg af, en afgelopen winter hebben we er al lekker van genoten, kacheltje aan, beetje achter de laptop werken, beetje klussen.

Maar waar we minder blij van werden was de terugkerende lekkage, vooral langs de kozijnen aan de voorkant. We konden er maar niet achter komen waar het water binnen kwam, dus voor de zekerheid smeerden we siliconenkit in alle kieren die er “risicovol” uitzagen: tussen de geveldelen en langs de kozijnen. Zonder resultaat helaas.

De enige conclusies die overbleef, is dat het toch aan het dak lag. Hoe ik het dak heb gemaakt (een enorme klus trouwens) staat uitgebreid hier beschreven. Ondanks dat ik de red cedar dakdelen volgens de instructie van de leverancier bevestigd had, bleek er toch water tussendoor te lekken (hellingshoek niet steil genoeg?), dat vervolgens via het dampdichte folie tussen de zijwanden belandde, en op die manier ook binnenkwam.

De enige oplossing bleek het dak vervangen. Met frisse tegenzin gingen we aan de slag, en door het mooie maartweer was het eigenlijk zo gepiept.

We hebben nu grijze profielplaten van de Hornbach gebruikt, en eerlijk gezegd vind ik het eindresultaat er nog mooier uitzien, ook al is het niet meer dampopen en zal het vast wel meer herrie maken als het regent. Ook de aansluiting van de kachelpijp op het dak is nu veel strakker.

IMG-20190329-WA0004

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s