Een tiny badkamer

Weliswaar bouw ik een tiny house, en heb ik dus heel weinig ruimte binnen, toch wilde ik een volwaardige badkamer. Met douche, wastafel en toilet, en wat opbergruimte. En sinds kort zelfs met warm water, want Franc heeft een on-demand gasgeiser voor me aangesloten.

Het natte deel van de badkamer is afgewerkt met Fibo Trespo panelen, deze zijn speciaal bedoeld om waterdichte wanden te maken op plekken waar je niet kan of wilt tegelen. Deze platen zijn dus rond de douchehoek geplaatst. Alle randjes zijn daarna gekit en het plafond, houten wand en kozijnen met acrylverf gelakt.

Achter toilet en wastafel heb ik de wanden die bestonden uit een lappendeken van stukken multiplex afgewerkt met een restant wandkurk (1 cm dik), dat met een beetje houtolie waterafstotend is gemaakt.

In alle wanden zijn er uitsparingen voor stopcontacten en waterleidingen, en in de vloer drie afvoeren van 32 mm voor grijs water. Die komen onder de trailer uit op één afvoerbuis, die tzt in een helofytenfilter kan uitkomen.

De vloer is voorzien van vloerverwarmingsbuizen, en daarna afgedekt met berken multiplex 15 mm. Daarna heb ik als vloerbedekking vinyl “dryback” (van marktplaats) gelijmd, op een houten ondergrond die voor de zekerheid vooraf is voorzien van een laag zwart rubber.

Het wastafelblad is van een oude houten plank, met mijn zelfgemaakte plankdragers (van de houtbewerkingscursus) en een RVS waskom.

Het Separett Villa droogtoilet is aangesloten op de afvoer, en op een ventilatiegat in de wand. Een muisstille 12V ventilator zorgt ervoor dat eventuele luchtjes vlot afgevoerd worden. De acryl douchebak is ook aan de afvoer bevestigd, en langs de randen gekit. De afvoeren van zowel badkamer als keuken komen onder de trailer samen op 1 afvoerpijp, dat was nog wel even een krap klusje voor Franc 😉

De deur van de badkamer moet ik nog iets leuks voor bedenken, in de tussentijd hangt er een oud laken, dat werkt ook prima.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s