Bijna winterklaar / keuken

De beloofde blog over de badkamer moet nog even wachten, want ik wil er foto’s bij plaatsen van het eindresultaat. Dat betekent: spiegel, douchegordijn en een paar plankjes ophangen. Geen dringende klusjes, en dus blijven ze liggen.

Prioriteit was er de afgelopen maanden voor verhuizing naar een andere staplek, het bouwen van de keuken, en aansluiten van gas, water en elektra. En stiekem alvast wat inrichten. Hier dus een hoognodige update over “werk in uitvoering”.

Tweede verhuizing
Omdat de staplaats op de camping aan de Lek me toch niet helemaal beviel, want veel verkeer bij het pontje, te weinig privacy, en geen toegang in de winter, ben ik op zoek gegaan naar een mooi alternatief. En dat heb ik gevonden op een natuurkampeerterrein in de buurt waar ik sowieso heel 2019 kan blijven staan. Midden tussen de fruitbomen, met een vrij uitzicht, en mooi op het zuiden gepositioneerd voor de noodzakelijke zonne-energie.

20180930_143028

Keuken
Ook al is de ruimte heel beperkt, ik wilde toch graag een volwaardige keuken in het huisje. Daarom maakte ik geen gebruik van een standaard keuken, maar bouwde alles op maat: een aanrechtblad van 50 cm diep van latjes resthout, en inbouw kookplaat / wasbak / gasoven / koelkast van de camperwinkel.

Ik heb heel lang geprobeerd om tweedehands apparatuur te vinden die paste in mijn keuken, maar ook energiezuinig is, en uiteindelijk toch besloten hier een uitzondering op mijn recycling “regel” te maken: ik wil namelijk wel dat het heel zuinig werkt en lang meegaat. Ook heb ik heel bewust de keuze gemaakt voor een gasoven en gaskookplaat, omdat ik met mijn (huidige) twee zonnepanelen nooit genoeg elektriciteit kan opwekken om elektrisch te kunnen koken.

Met inmiddels gas en water geïnstalleerd, is de keuken ook echt functioneel: de eerste kopjes koffie en thee zijn inmiddels gezet 🙂

Inrichting
Bij de inrichting kan ik me gelukkig weer flink uitleven met restmaterialen en tweedehands spullen:

  • seventies dekbedovertrek waar ik als kind onder sliep, vermaakt tot gordijnen
  • uit de verhuizing van mijn ouders: beddengoed, restanten servies & pannen, en opbergmanden
  • mijn oude klompjes omgebouwd naar bestekbakken
  • aanrechtblad, keukenkastjes en -lades van resthout
  • wollen dekens en retro kussentjes van marktplaats
  • oude fruitkratten als opberglades onder het bed
  • mooie cadeaus kregen een plaatsje, zoals een fruitmand van oud klimtouw, en een door vriendin Suzanne gemaakte bloemenvaasjes

Voorpret
Om binnenkort helemaal winterklaar te kunnen zijn, moest er nog wat techniek geïnstalleerd worden. Inmiddels draait het 12V elektriciteitssysteem in het huisje op 2 zonnepanelen een accu en de Victron EasySolar, vakkundig geïnstalleerd door mijn lieve huistechneut Franc met als resultaat: de verlichting brandt en de koelkast koelt 😉

En voor de noodzakelijke gezelligheid en verwarming hebben we een Hobbit mini-houtkachel aangeschaft. Hij is al -buiten- getest, nu hebben we alleen nog even twee zonnige (en vrije) dagen om de kachelpijp door het dak heen te monteren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s