Wortelgroenpesto

20140906_091649

Inspiratie voor nieuwe recepten is altijd welkom, dus ik was erg blij dat collega Suzanne het Food Focus kookboek naar me doorstuurde. Dit prachtige (en gratis) online kookboek heeft zij onlangs met een groepje vrienden gepubliceerd. Er staan hele bijzondere en creatieve plantaardige recepten in, van bekende Nederlandse en Vlaamse koks en bloggers. De recepten ziin origineel en zien er prachtig uit, dus mijn handen jeukten om er iets uit de maken.

Food Focus front Food Focus pesto wortelgroen

Omdat ik de laatste weken veel worteltjes oogst en het eigenlijk heel jammer vond om dat mooie frisse groen op de composthoop te gooien, kwam het recept voor wortelgroenpesto dus als geroepen! Het is een recept van Alynda, van kookblog De Plantaardige Keuken.

Het testteam tijdens een uitgebreide lunch van afgelopen weekend (4 volwassenen en 4 kinderen) was enthousiast, want deze pesto is heel zacht van smaak.

1 bosje fris wortelgroen (goed gewassen, steeltjes zoveel mogelijk verwijderen)
70 gram (ongebrande) cashewnoten
2 el edelgist
1 teentje knoflook
ca. 100 ml olie, bijvoorbeeld koolzaadolie of milde olijfolie
peper
zeezout
evt. drupje citroen

Doe alle ingrediënten in keukenmachine of de kom van je staafmixer, voeg 3/4 van de olie toe, en maal fijn tot een egale groene pasta. Als het mengsel te droog is kun je de rest van de olie er ook bij doen.

Heerlijk op (meergranen) stokbrood, bijvoorbeeld in combinatie met een eenvoudige -zelfgemaakte- tomatensoep.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s