Oogstseizoen

P1190004

Toen wij begin augustus terugkwamen van (ruim) 2 weken zomervakantie in de Franse Alpen, was ik zoals altijd weer verbijsterd door de hoeveelheid groente die mijn kleine tuintje in zo’n korte tijd kan produceren.

Natuurlijk is het onmogelijk om alles meteen op te eten, dus vooral voor de meer bederfelijke groenten & fruit moest ik een oplossing bedenken:

  • alle kleine tomaatjes droogde ik in de oven
  • grote en overrijpe tomaten verdwenen in tomatensoep en tomatensaus
  • ook de vijgen werden gedroogd (net als de tomaatjes, maar dan zonder kruiden en olie), en die verwerkte ik vervolgens in havermoutkoekjes
  • van de te dikke boontjes maakte ik curry
  • het overschot aan zacht fruit vroor ik in, om er later jam van te kunnen maken

En natuurlijk kon ik op m’n werk collega’s blij maken met verse tomaten en komkommers voor bij de lunch 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s