Zomerlimonade

20140613_210442x20140716_105216x

 

Het is zomers warm en wat smaakt er dan lekkerder dan een groot glas koele fruitlimonade? De afgelopen weken maakte ik twee versies, 1 met zwarte bessen en frambozen en 1 met zwarte en rode bessen. Allebei even heerlijk, en ik ben van plan om nog veel meer variaties uit te proberen. Het is supersimpel en zo klaar:

250 g zwarte bessen
250 g frambozen
(of 500 g ander -rood- zomerfruit, bijv.bramen, kersen, rode bessen, aardbeien)
1 citroen, sap en rasp (of 1 limoen)
250 g (kristal)suiker
250 ml water
een fijne zeef

Prak het fruit met de suiker, citroensap en citroenrasp. Dit maakt je limonade intens van smaak en voorkomt dat je straks (te) lang bezig bent.
Breng het fruitmengsel met het water aan de kook, en laat ongeveer 5 minuten goed doorkoken. Giet het in een fijne zeef en laat die boven een 2e pan uitlekken. Niet roeren, dan wordt het troebel. Verwarm nogmaals tot kookpunt en giet in een goed schoongemaakte glazen of plastic fles. In de koelkast weken houdbaar!
Als je zuur fruit gebruikt, zoals rode bessen, dan kun je het citroensap weglaten.

Een hele fijne en zonnige zomer gewenst!

20140716_105306x

Advertenties

5 thoughts on “Zomerlimonade

  1. Hoi Gerdien,

    Wat ziet het er allemaal heerlijk uit!
    Heb je nog tips voor pruimen?
    Onze pruimen zijn rijp en ik kom er in om.
    Wat kan ik er allemaal mee maken?

    Groetjes,
    Anke

    • Hoi Anke,

      In verband met de zomervakantie een veel te late reactie, sorry 🙂
      Wat de pruimen betreft: jam kan natuurlijk altijd, misschien bij gebruik van pruimen wel even zeven (of door de roerzeef halen) in verband met de velletjes.
      Verder kun je mijn rabarber crumble ook heel goed met ander fruit maken, lijkt me zelfs superlekker met bijvoorbeeld en combinatie van pruimen en bramen/frambozen.
      Fruit kun je trouwens heel goed (rauw) invriezen totdat je tijd hebt om ermee aan de slag te gaan!
      groetjes Gerdien

  2. Pingback: Vlierbloesemsiroop met aardbeien | Dijkstra bakt ze groen

  3. Pingback: Overvloed | Dijkstra bakt ze groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s