Havermout ontbijttaart

Een heerlijk gerecht, gebaseerd op een recept uit The Green Kitchen, en bijzonder geschikt voor een luie zondagmorgen ontbijt/lunch.
Als je slim bent zet je alle droge ingrediënten de avond van tevoren klaar, en dan schuif je het ’s morgens zo de oven in. Kun je nog een half uurtje terug in bed totdat het klaar is 🙂

20140622_08375220140607_092311x

(voldoende voor 4 personen)

300-400 g vers of bevroren fruit (frambozen, bramen, etc.)
150 g havermout
2 el kokosbloesemsuiker (of oerzoet, of ander soort suiker)
1 tl bakpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1 tl vanillepoeder (of merg van 1 vanillestokje)
snufje zeezout
400 ml amandelmelk (of sojamelk, rijstmelk)
2 eieren
4 el appelstroop (of honing, agavesiroop, etc.)
1 el (kokos)olie
80 g pompoenpitten
80 hazelnoten
(of andere noten & zaden, samen ongeveer 160 g)

Meng de havermout met gemberpoeder, vanillepoeder, bakpoeder, suiker en een snufje zout. Roer gesmolten kokosolie en appelstroop door de noten & zaden. Meng de eieren met de melk.
Doe de (bevroren) vruchten in een ingevette ovenschaal. Strooi het havermoutmengsel er overheen en giet de melk erover. Verdeel vervolgens het zadenmengsel bovenop.
Bak gedurende 30-40 minuten in een oven van 180 graden, tot het stevig is en de zaden licht gebruind. Serveer warm, eventueel met een beetje (soja) vanilleyoghurt.

Ik kijk er al naar uit om ‘m komende winter te maken met appels, rozijnen en kaneel …
Een soort appeltaart als ontbijt!

Advertenties

5 thoughts on “Havermout ontbijttaart

    • Ja hoor Auke, die eieren kun je best weglaten. Eventueel iets minder melk gebruiken, want het wordt er wel wat zachter door. Verder kun je een ei ook vervangen door chiazaad: 1 el chiazaad even laten weken in 4 el water. Dit geeft een gelei-achtige substantie die je als eivervanger kunt gebruiken. Verder het recept gewoon volgen.

      Groetjes Gerdien

      PS – voor meer eivervangers, kijk eens op deze website: http://voedzo.nl/praktische-tips/ei-vervangen-zo-doe-je-dat/

  1. Pingback: Creatief met restjes | Dijkstra bakt ze groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s