Oosterse koolsalade

20140421_184526-1
Vandaag hebben we jonge spitskool en broccoli plantjes in onze nieuwe vierkante metertuin op het dakterras geplant. En vakkundig (!) water gegeven.

Spitskool is mijn favoriete kool. Lekker stevig in roerbakgerechten, maar ook zacht genoeg om vers te kunnen eten, zoals in deze snelle salade. En die smaakt dan weer heerlijk op een broodje of bij een Oosterse –curry– maaltijd. Doordat er geen slappe slabladeren in zitten kun je ‘m heel goed een dag bewaren. Ik neem het restje van ’s avonds meestal de volgende dag mee naar m’n werk.

20140421_17475820140421_175117

 

 

 

groenten
1/2 spitskool, zeer fijn gesneden
(eventueel vervangen door Chinese kool of witte kool)
3-4 lente-uien, in dunne plakjes
1 winterwortel, geraspt
optioneel: 1 rode peper zonder pitjes, in dunne ringetjes
peterselie of koriander

dressing
2 el milde (olijf)olie
3 el citroensap
2 el tahin = sesampasta (ongezouten)
1 el honing of agavesiroop
1 el water
peper & zout naar smaak

Meng de dressing door de gesneden groenten en laat minimaal een uurtje staan voordat je aanvalt! Als salade: garneren met cashewnoten en extra (verse) peterselie of koriander.

20140326_121601Als lunch: een volkoren (spelt)broodje, met hummus (op de foto hiernaast een variant met rode biet), gebakken uitjes en liefst ook nog avocado.

Advertenties

4 thoughts on “Oosterse koolsalade

  1. Pingback: Rode hummus | Dijkstra bakt ze groen

  2. Pingback: Spinazie samosa’s | Dijkstra bakt ze groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s