Zondagmorgen ontbijt

20140406_093415

Dit recept is heel geschikt voor een zondagmorgen zonder haast: een zeer smakelijk en gezond ontbijt, en ook nog kindvriendelijk (ze kunnen zelfs meehelpen …).
Met dank aan Green Kitchen Stories voor de inspiratie!

Bananen-walnoten muffins (8 stuks)20140406_092637
1 rijpe banaan
1/2 cup appelmoes
1/4 cup (amandel)melk
2 el neutrale olie, bijvoorbeeld koolzaadolie of milde olijfolie
1 cup (spelt) bloem – of volkoren speltmeel
1 tl bakpoeder
snufje zout
1/2 tl vanillepoeder (of merg van 1 vanillestokje)
1/2 cup gehakte walnoten of pecannoten

Meng alle natte ingrediënten (melk, banaan, appelmoes, olie) in de blender (of met de mixer) tot een glad beslag. Voeg bloem, bakpoeder, zout en vanillepoeder toe en meng met spatel of lepel tot een glad beslag. Meng de walnoten er doorheen en schep in muffinvormpjes. Bak in een oven van 175 graden gedurende ongeveer 20-30 minuten. Even blijven opletten: het verschilt per grootte van de vorm en soort oven hoe lang het precies duurt. Terwijl de muffins bakken kun je de groene smoothie maken.

Groene smoothie20140406_091116 (2 grote of 4 kleine)
500 ml sinaasappelsap, (koel)vers
1 mango, geschild en in stukjes
(of 1 pakje mangostukjes van AH, diepvries)
1 rijpe banaan
1 rijpe peer
een handjevol spinazieblaadjes, of een paar diepvriesblokjes

Alle ingrediënten kunnen samen in de blender, maar als je bevroren mango of spinazie gebruikt laat alles dan een minstens een kwartier ontdooien voordat je ‘m aanzet.
Meng alles in de blender totdat je een een mooie gladde smoothie hebt. Voor extra smaak en romigheid voegde ik nog een 2 eetlepels hennepzaad toe, en een paar grote dadels (zonder pit).
Je kunt naar eigen voorkeur experimenteren met dit recept. Gebruik bijvoorbeeld eens diepvries frambozen voor een mooie roze/paarse kleur, of -troebel- appelsap voor een mildere smaak.

Advertenties

3 thoughts on “Zondagmorgen ontbijt

  1. Pingback: De eerste lente-oogst | Dijkstra bakt ze groen

  2. Pingback: Spinazieloempia’s – en nog 6x spinazie | Dijkstra bakt ze groen

  3. Pingback: Ravioli met snijbiet | Dijkstra bakt ze groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s