De eerste lente-oogst

20140413_14120420140413_141134

Deze week was het de eerste keer dit jaar dat we groenten konden oogsten uit eigen tuin. Zo gebruikte ik rucola in overheerlijke lente-sushi, maakte ik deze muffins met rabarber en gebruikte ik de eerste versie spinazieblaadjes in de groene smoothie van het fruitige zondagmorgen ontbijt. En we genoten natuurlijk van verse groene muntthee!

20140413_155351Zelfs een hardnekkig onkruid zoals zevenblad – dat nu alweer mijn tuin begint over te nemen – is heerlijk als vervanger van spinazie in bijvoorbeeld salades, hartige taart of (linzen)curry.

In de tussentijd groeit de rest van de jonge groente vlijtig door. We kunnen deze zomer en herfst nog gaan genieten van onder meer: boontjes, tuinbonen, pompoenen, aardappels, radijzen, sjalotten, krulandijvie, etc.
Als de slakken zich tenminste een beetje gedeisd houden …

Advertenties

One thought on “De eerste lente-oogst

  1. Klinkt goed… Scandinavië heeft het al weer koud hoor na een paar mooie weken. Kwik komt deze dagen niet boven de 12 graden uit. En dat zie je aan de natuur! Wat frisse bloesem hier en daar, maar alle groentetuinen zijn nog kaal…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s