De beste pesto

20140316_191126

Dit vindt ik de lekkerste pesto, vol van smaak, bijna romig en overal lekker bij (in de pasta, op een boterham, door de soep, etc.). Door het toevoegen van edelgist (dit vervangt de traditionele parmezaanse kaas) wordt de hartige smaak versterkt.
De basilicum kun je (deels) vervangen door andere groene blaadjes die je lekker vindt zoals spinazie, peterselie, koriander, rucola, raapsteeltjes, etc.

2 cups basilicumbla20140316_190433adjes (goed aangedrukt)
1/2 cup pijnboompitten (of cashew noten)
1/2 cup goede olijfolie (extra vergine, maar niet te sterk van smaak)
3 el edelgist vlokken
1-2 teentjes knoflook
1/2 tl zout
peper naar smaak
1 tl suiker of honing
1 el citroensap

 

 

Doe alle ingredienten in de staafmixer (of in een keukenmachine), de blaadjes onderin. Duw de staafmixer goed aan en blend tot een gladde massa is verkregen. Je kunt het zo fijn of grof malen als je zelf wilt.

 

 

Advertenties

One thought on “De beste pesto

  1. Pingback: Nieuwe oogst: tuinboontjes! | Dijkstra bakt ze groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s