Supersoep

Voor de linzensoep

Superlekker, supermakkelijk en supergezond.
Met dit eenvoudige recept heb je in een half uur een heerlijke linzensoep op tafel.

Basis:
1 cup gedroogde rode linzen = 190 g
(als je andere soorten linzen gebruikt wordt de kooktijd iets langer)
1 ui in grove stukken
1 blik gepelde tomaten (of 1 pond verse tomaten)
2 bouillonblokjes
eventueel groenten naar keuze, zoals courgette, pompoen, wortel, etc.

Extra spicy:
1 el verse gember, geraspt
1/2 citroen of limoen in parten
1 teentje knoflook
1 rode peper (zonder zaadjes)
1 tl komijnzaad
1/2 tl piment
1 tl kaneel of 1 kaneelstokje

Bak de ui met eventueel gember, knoflook en specerijen in een klein beetje olie. Voeg alle overige ingrediënten en 4 cups water toe en laat een half uur koken. Verwijder (indien gebruikt) de parten citroen en het kaneelstokje.
Pureer de soep in de blender of met de staafmixer.

Eventueel garneren met verse kruiden, pompoenpitjes, etc.
Enjoy!

Rode-linzensoep

Advertenties

3 thoughts on “Supersoep

  1. Pingback: De beste pesto | Dijkstra bakt ze groen

  2. Pingback: Spinazieloempia’s – en nog 6x spinazie | Dijkstra bakt ze groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s