Rode hummus

https://i0.wp.com/nlcdn.ar-cdn.com/recipes/xlarge/15006.jpg

Op veler verzoek hier het recept van “die rode smurrie”, zoals collega Meine het altijd zo smakelijk kan verwoorden. Ze hebben er vandaag weer lekker van zitten smullen:

Image

Het is een recept van De Groene Meisjes, dat ik op details heb aangepast. Je hebt nodig:

1 blik (400g) biologische kikkererwten
1 gegrilde rode paprika (uit pot)
rasp en sap van 1/2 citroen (of 1 limoen)
2 el tahin (sesampasta, ongezouten)
1 el sesamolie of olijfolie
1-2 teentjes knoflook
1 rode peper of 1-2 tl sambal (meer als je van pittig houdt)
1 tl paprikapoeder
1/2 tl piment
1/2 tl zout

Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht even. Doe alle overige ingrediënten in de blender (of staafmixer-kom) en meng totdat het glad en smeuiig is. Eventueel wat van het vocht van de kikkererwten toevoegen als het te droog is. Maximaal een week houdbaar in de koelkast.

Lekker op een volkoren (spelt)broodje met tomaat en/of avocado.
Of met zelfgemaakte Oosterse koolsalade & gebakken uitjes (recept volgt).

Advertenties

4 thoughts on “Rode hummus

  1. Pingback: Bijzonder brood (zonder kneden) | Dijkstra bakt ze groen

  2. Gerdien, wat een geweldig idee van je collega’s! Ik ben ook heel blij met je blog 🙂 ik zie al fantastisch veel lekkers wat ik wil gaan maken. En onthou, voordat je naar je werk gaat, kom je altijd eerst nog langs mijn huis, dus… 😉 Christine

    • Dank je Christine! Mag ik je ervoor wakker maken om half acht ’s ochtends? 🙂
      Het feestje gisteren was trouwens een succes, er volgen deze week nog nieuwe recepten van 2 soorten muffins (frambozen-amandel en walnoten)

  3. Pingback: Aubergines | Dijkstra bakt ze groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s